Om Atila

Atila

 

Atila kom til verden i Portugal d. 4. maj 2005. Han er født hos Sociedade Agricola De Albufeira(SGU) i Portugal hvor han voksede op, blev tilredet og uddannet indtil han som 6-års hingst blev eksporteret til Danmark med henblik på at finde en ny ejer, og her mødte hans nuværende rytter og ejer Signe ham.

Signe købte Atila med henblik på dressuruddannelse og har de sidste to år i samarbejde med Henrik Johansen og Cesar Lerias videreuddannet Atila. Atila er i foråret 2014 uddannet til Prix St. George i dressur, og er yderligere indsprunget og springer baner på 90-100 cm.

 

Atila er en intelligent hingst med et fremragende temperament. Han er nysgerrig og interesseret i hans omgivelser, samtidig med at er særdeles lydhør overfor rytteren. Al håndtering fra jorden er ukompliceret, han kan læsses af en person og behøver ikke altid stå bundet når han sadles op eller af. Kort sagt en hest der både hjemme og i byen er en rigtig gentleman. Signe forestår den daglige træning af Atila og når hun indimellem har selskab af hendes 4-årige datter Lea kan hun også få en tur på Atila. Han er en yderst følsom hingst der lynhurtigt mærker hvem der er omkring ham. Når lille Lea sidder på ryggen af ham, går han med forsigtige skridt og passer på hende.

 

Fremtiden for Atila byder på videreuddannelse indenfor dressuren og der er planer om at træne ham indenfor Working Equitation, så han også bliver en racerepræsentant for Lusitanoerne på Working Equitation banerne.

Kåringskarakterer

 

Bedømt

kvotient

pointsum

Skulder og manke

 

8

Forpart

 

7

Overlinje

x 1,5

7

Bagpart

 

7

Lemmer

x 1,5

7

Helhed

x 1,5

7

Bevægelser (samlet)

x 1,5

7

 

 

 

Total

 

72

 

 

Roskilde Dyreskue 2014 - Bedømmelse

 

Betydelig hingst af særdeles god type. God dybde og bredde. Kønt hoved - velansat og velformet hals. Lang, markeret manke. Middellang, skrå skulder. Velformet kryds. Passende føre og tørre lemmer. Ret god skridt. Rimelig trav med god aktion.

 

24 point

 

 

Ved Lusitano Kåringen 2014 blev Atila fremvist af den portugisiske rytter Cesar Lerias, der også viste Atila frem i en opvisning med Garrocha.

Cesar, Atila og den portugisiske dommer til Hingstekåringen, Joao Ralao

Copyright © All Rights Reserved